Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Ohjeita tammanomistajille

OHJEITA TAMMANOMISTAJILLE TÄRKEÄ !!!


ASTUTUSMAKSU

Astutusmaksu tulee olla maksettuna ennen ensimmäistä siirtoa/siemennystä. Sammalistossa hyppäävien orien osalta astutusmaksu tulee maksaa tilille Sammelsito Oy FI2211323000407414 viitteenä tamman nimi.

SPERMATILAUKSET

Spermatilaukset edellisenä päivänä klo 20.00 mennessä numeroon 0400-808731.

Ilmoita ennen tilausta sähköpostitse sammalistontalli@co.inet.fi haluamasi ori, tamman nimi ja rekisterinumero sekä kuitti maksetusta astutusmaksusta.

Pääsääntöisesti hypytyspäivät ovat maanantai, keskiviikko sekä perjantai. Huomioithan että juhannusaattona  Matkahuolto on kiinni. Hypytämme oriit tällöin tarpeen mukaan jo torstaina. Spermaa voi noutaa ennalta sovitusti siittolasta.

TAMMA SIITTOLAAN

Tuodessasi tammasi siittolaan huolehdi, että tammallasi on voimassa oleva influenssarokotus, mielellään alle puoli vuotta vanha. Rokotus antaa suojan noin kahden viikon kuluttua. Suosittelemme rokotusta myös EHV-1 ja -4 virusta vastaan. Ilmoita tulostasi viimeistään edellisenä päivänä.

ASTUTUSTODISTUS

Emme toimita erillisiä astutustodistuksia vaan astutukset ovat näkyvissä Hippoksen Heppa-järjestelmässä. Varsan  . syntymän voi ilmoittaa oman alueensa hevosjalostusliittoon esimerkiksi sähköpostitse tai Oma Talli tunnuksilla Heppa-järjestelmään.Listan hevosjalostusliitoista löydät Suomen Hippoksen nettisivuilta. Ilmoitathan myös tyhjäksi jääneen tai luoneen tammasi.

VARSAMAKSU

Varsamaksu peritään 7 pv ikäisestä varsasta. Varsamaksusta ei lähetetä erikseen laskua.  Varsamaksu tulee maksaa kaikkien orien osalta (myös KS-tallilla astuneet) suoraan tilille Sammelsito Oy FI2211323000407414  viitteenä tamman nimi ja lähettää tosite maksusta oriasemalle  sähköpostitse sammalistontalli@co.inet.fi  tai viestillä 0400-808731. Teemme kirjaukset suoritetuista maksuista sähköisesti Hippoksen järjestelmään, jolloin ne ovat tunnistajien sieltä nähtävissä. Tämä koskee myös niitä vuonna 2015 syntyneitä varsoja, jotka eivät ole vielä lunastaneet syntymätodistusta. Tarvitessasi kirjanpitoa varten alv-laskelman mainitse siitä lähettäessäsi tositetta.


Lisätiedustelut numerosta 0400 - 808 731/oriasema Anneli Hakatie